EU Financiranje Novice Sejmi

Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019-2022

Nastop na mednarodnem sejmu Aquatech Amsterdam na Nizozemskem od 2. 11. 2021 do 5. 11. 2021

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019-2022.

Uspešno smo se prijavili na razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019-2022, katerega namen je sofinanciranje predstavitve izdelkov in storitev slovenskih podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019 – 2022. S tem je slovenskim podjetjem olajšana predstavitev mednarodni javnosti in posledično okrepitev mednarodne konkurenčnosti.

Podjetje Microbium si je z razpisnimi sredstvi pokrilo del stroškov za nastop na Aquatech sejmu v Amsterdamu novembra 2021, kjer smo predstavili naše storitve in izdelke s področja mikrobiološke detekcije ter eliminacije v vodovodih in čistilnih napravah. Poudarek smo dali predvsem na Microbium® MPN Analizator, napravi, ki smo jo razvili znotraj našega podjetja in je plod slovenskega znanja in izdelave. Naprava omogoča določanje E. coli in koliformnih bakterij v pitnih vodah, enostavno, brez uporabe laboratorija, kar olajša kot tudi izboljša delo kontrole kakovosti v podjetjih za distribucijo pitne vode.

Cilj udeležbe na sejmu je bil graditi na globalni prepoznavnosti podjetja in zgoraj omenjene naprave, pa tudi pridobitev tako distributerjev kot tudi potencialnih kupcev – glavnih vodovodov s celega sveta.  Aquatech sejem v Amsterdamu je namreč vodilni svetovni sejem na področju procesnih, pitnih in odpadnih  voda, na katerem se zbere preko 650 razstavljavcev in 18000 strokovnjakov s celega sveta. Poslovne partnerje predstavljajo manjša ali srednja podjetja, ki že ponujajo rešitve za kontrolo kakovosti pitne in odpadne vode ter aktivno sodelujejo s končnimi uporabniki. Naša naprava jim tako omogoča zapolnitev vrzeli v njihovi ponudbi.

Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
– Evropski sklad za regionalni razvoj: eu-skladi.si,
– Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo: mgrt.gov.si in
– SPIRIT Slovenija, javna agencija: spiritslovenia.si.

Več o razpisu in izboru si lahko preberete na strani Spirit Slovenija.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja