EU Projekti - zakjučeni

Javni razpis – »Razvojno – raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19«, sklop 2

SKLOP 2: Sofinanciranje RRI projektov, ki se bodo izvajali v obliki industrijskih raziskav in/ali eksperimentalnega razvoja in so povezani z obvladovanjem posledic COVID-19.

Zaključili smo Sklop 2 projekta »Razvojno – raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19«, ki so ga financirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Naslov projekta: BiocideQC 4.0 avtomatizirana naprava za testiranje učinkovitosti biocidnih sredstev.

Tekom projekta smo vzpostavljali masovno proizvodnjo za izdelovanje naprave BiocideQC 4.0, ki omogoča testiranje učinkovitosti biocidnih sredstev.

Cilji operacije:

  • Pripraviti proizvodnjo, ki bo fleksibilna in bo omogočala proizvodnje malih (1.000 kos) in večjih (nekaj 10.000 kos) količin naprav.
  • Vzpostaviti serijsko proizvodnjo naprav BiocideQC 4.0.
  • Pozicionirati podjetje Microbium na trgu s popolnim pristopom do zadovoljevanja nišnih potreb s področja industrijske mikrobiologije (od ideje do končnega izdelka in komercializacije le-tega).
  • Kupcem ponuditi rešitev problema = srednje velikim do velikim podjetjem, ki imajo proizvodnjo biocidnih sredstev. To je 1) vzpostavitev ustreznega nadzora nad kakovostjo surovin njihovih dobaviteljev, 2) hitrega prototipiranja novih biocidnih sredstev, 3) ustrezna izhodna kontrola kakovosti, 4) dokazovanje biocidnosti pri njihovih odjemalcih (reševanje reklamacij ali kot pripomoček za pospeševanje prodaje.
  • Posredno omogočiti večjo varnost za končne uporabnike pred nalezljivimi boleznimi.    

V operaciji smo uspešno realizirali projekt z izvedbo aktivnosti, ki smo jih razdelili po posameznih obdobjih. In sicer v obdobju od meseca januarja do maja 2020 smo raziskali področja možnosti izdelave produkta, od meseca maja do oktobra 2020 smo v sodelovanju s podjetjem WorkRoom ter fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor izvedli aktivnosti izrisa prototipa produkta QC Biocide, prototipiziranja modela s sistemom 3D litografksega tiskanja, modeliranja elektronskega vezja ter prototipiziranja elektronskega vezja. Od meseca novembra 2020 do aprila 2021 je v sodelovanju s podjetjem WorkRoom potekala izdelava orodij z gravurami za brizganje posameznih komponent izdelka, V mesecu maju 2021 je nato sledila aktivnost prve poizkusne proizvodnje izdelka ter v obdobju med mesecem majem ter novembrom 2021 je aktivnost pričetka serijske proizvodnje izdelka in končnega sestavljanja ter preverjanja ustreznosti izdelkov za namen trženja.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij na: www.eu-skladi.si.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja