EU Projekti - zakjučeni

Javni razpis – »Razvojno – raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19«, sklop 1

SKLOP 1: Sofinanciranje RRI projektov, ki se bodo izvajali v obliki industrijskih raziskav in/ali eksperimentalnega razvoja in so povezani z obvladovanjem posledic COVID-19.

Zaključili smo Sklop 1 projekta »Razvojno – raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19«, ki so ga financirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Naslov projekta: Microbium Pametni protokol 4.0 za ponudnike UV naprav.

Tekom projekta smo razvijali storitev – sistem za postavitev Pametnega protokola 4.0 za testiranje učinkovitosti UV naprav namenjenih dezinfekciji, ki so v postopku razvoja in UV naprav namenjenih dezinfekciji kot končnih produktov pred komercializacijo.

Cilji operacije:

–          je kreirati celostno storitev validacije in verifikacije UV naprav, ki se lahko kasneje preslika tudi na druge dezinfekcijske ali sterilizacijske naprave,

–          povečati število zaposlenih,

–          ustvariti storitev z zelo visoko dodano vrednostjo in tako pomagati delati premik Slovenije od zelo proizvodno orientirane družbe k storitveni,

–          omogočiti proizvajalcem UV naprav razvoj učinkovitih izdelkov in tako hitrejši prehod na trg (povečanje konkurenčnosti) – navadno ravno v državah, kjer nastanejo takšni centri, nastane največ uspešnih proizvajalcev.

Razviti Pametni protokol 4.0 validira in/ali verificira učinkovitost UV naprav namenjenih dezinfekciji, ki so v postopku razvoja (validacija) ali tik pred lansiranjem na trg (verifikacija) z možnostjo prenosa v bodoče ISO standarde.

V operaciji smo realizirali projekt z izvedbo aktivnosti, ki smo jih segmentirali v stopnje tehnološke razvitosti (TRL). In sicer v fazi TRL6 smo izvedli aktivnosti optimizacije celotnega koncepta izvedbe variacij Pametnega protokola 4.0 v laboratorijskem okolju. V fazi TRL7 smo optimizirali variacije Pametnega protokola 4.0 za operativno okolje in postavili mobilni laboratorij. V fazi TRL8 smo prenesli variacije Pametnega protokola 4.0 v realno okolje in izdelali pametni vprašalnik. V fazi TRL9 smo dosegli vstop variacij pametnega protokola na trg in zagnali postopke ISO standardizacije. Tekom razvoja omenjenih stopenj smo optimizirali celotni koncept Pametnega protokola 4.0 za vse načine UV dezinfekcije – površina, voda in zrak.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij na: www.eu-skladi.si.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja