Microbium | Aplikacije
43
page,page-id-43,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Aplikacije

Detekcija mikrobov v številnih industrijskih preparatih

Faze čiščenja pitnih in odpadnih vod

Spremljanje posameznih postopkov čiščenja pitnih in odpadnih vod je pomembno za preverjanje učinkovitosti delovanja čistilne naprave.

V nekaj minutah se s testerjem preveri koncentracija bakterij v vzorcu odpadne vode.

onesnazena_voda
pitna_voda_optimized

Pitna voda

Vodovodno distribucijski sistem je živ svet, znotraj katerega se mikrobiološka slika od vira, vodohrana in vse do končnega uporabnika, lahko hitro spreminja. Bistveno je pravočasno odkrivanje kontaminacij in nato pravilno ukrepanje, da se zmanjšajo izgube vode in ohranja visoka varnost uporabnikov ter pozitiven ugled upravljalca vodovoda.

Tester v 10 minutah zazna število bakterij v pitni vodi na samem mestu.

Emulzije & Impregnacije

Premazi na vodni osnovi so dovzetni za mikrobiološki kvar, saj so nekatere bakterije razvile sposobno prehranjevanja z raznovrstnimi molekulami, ki jih najdemo v emulzijah in impregnacijah.

S posebnih postopkov se bakterije uspešno zazna v nekaj urah tudi v takšnih vzorcih, ki so bolj problematični za mikrobiološko diagnostiko.

layer_slider_1
gorivo

Nafta in naftni derivati

Spremenjene lastnosti naftnih derivatov vplivajo na karakteristike goriv. Danes odlična kontrola kakovosti v petrokemični industriji skoraj onemogoča dobavo kontaminiranega goriva končnemu uporabniku. Podjetja iščejo hitre in zanesljive metode, ki nudijo točne in ponovljive rezultate v kompleksnih vzorcih.

V manj kot uri se zazna obseg mikrobiološke kontaminacije v posameznem vzorcu.

Pigmenti

Obsežen mikrobiološki kvar pigmentov se lahko opazi po smrdljivem vonju surovine. Ukrepanje je v takih primerih onemogočeno. V primeru, da pravočasno odkrijemo namnoževanje bakterij v vzorcu pigmenta, lahko optimiziramo dozacijo biocidov in tako rešimo nadalnje razširjanje okužbe in zmanjšamo tveganje za ekonomsko škodo.

V 45 minutah s testerjem zanesljivo odkrijemo kontaminacijo v začetni razvojni fazi.

pigments
razvoj

Razvoj po naročilu

Po potrebi industrijskega naročnika razvijemo protokol za hitro detekcijo bakterij.

Preberi več